OFİDER BASIN BİLDİRİSİ

ofider-basin-bildirisi

TARİH: 25 Şubat 2014

KONU: Düğünlerin sadece ruhsatında “özellik arzeden bina ” ve faaliyet konusu düğün salonu yazan yerlerde yapılması üzerine alınan karar.

Önceki hafta Bakırköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından ruhsatsız düğün yapılamayacağı kararı, Yargıtay 11. Hukuk dairesi tarafından onaylanmasıyla, işletme ruhsatlarının faaliyet konusunda ” toplantı, düğün, davet ve kokteyl işletmeciliği” yazmayan restoran, sosyal tesis, cafe, kır kahvesi gibi işletmelerde düğün yapılamayacak; şeklinde alınan karar Organizasyon sektörü için talihsiz bir karardır. Bizler OFİDER ( Organizasyon Firmaları Derneği) olarak bu kararın doğru alınmadığını düşünüyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde gösterişli düğünler beş yıldızlı otellerde, köşklerde, yalılarda, saraylarda ve bu mekanların bahçelerinde yapılmaktadır. Evlenecek çiftler düğünlerini bütçeleri doğrultusunda düğün salonlarında, otellerde balo salonlarında, lüks restoran ve sosyal tesislerde yapmaktadır. Türkiye’de beş yıldız otel kalitesine ulaşmış düğün salonu mevcut değildir. Bu yüzden karar tekrar incelenmelidir. Bir yalıda, sarayda evlenmek her genç kızın rüyasıdır. Boğaz manzarasındaki tekne düğünleri gençlerin en çok tercih ettiği düğün mekanlarıdır. Kır düğünlerinin bu kadar popüler olduğu şu dönemde çiftlerin bu güzel günlerini planlamada sıkıntılar yaşadığını bizzat şahit oluyoruz.

Son yıllarda lüks restoranlar ve otel balo salonları, lüks tekneler kendilerini düğün organizasyonları, menüler ve salon dekorasyonları ile Avrupa’yı ve hatta Amerika’yı eş tutacak şekilde geliştirdiler. Düğün salonları müşterilerine standart konsept sunmaktadır bu yüzden çiftler farklı alternatifler aramaktadır. Düğün salonlarının müşterileri lüks restoranların ve otellerin yemek ve balo salonları ile eş tutulamaz. Düğün salonu müşterisi ile balo salonu müşterisi farklıdır. Bir Çırağan’ı düşünün. Bir kız kulesini düşünün, Dünyada kaç tane böyle düğün mekanı olabilir ki. Bu mekanların tabelasında “düğün salonu” yazması doğru olur mu?

OFİDER ( Organizasyon Firmaları Derneği) olarak düğün Organizasyonları yapan üyelerimiz Düğün sektörüne birçok yenilik katmıştır. Dünyanın her yerinden Türkiye’ye gelip evlenen yabancı uyruklu çiftler var, bu düğün turizmi için gelen çiftleri daha modern salonlarda ağırlayıp evlendirmemiz gerekir.

Ayrıca düğün kültürü halkımız için çok önemlidir. Halkımız düğünlerde bir araya gelir eğlenip özenle hazırlanan yemekleri yer. Bu kültürü sadece küçücük salonlara sıkıştırmamız doğru değildir zaten bunu karşılayacak kadar düğün salonu da mevcut değildir.

Ofider Yönetim Kurulu Adına
Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Tepe